5 tipov na jesenné dekorácie v Hygge štýle

Ak nepoznáte štýl Hygge, ide v podstate o spôsob zariaďovania, ktorý vám pomôže cítiť sa útulne a pohodlne. Opisuje sa aj ako "umenie vytvárať intimitu" a často sa pri ňom používajú prírodné materiály, ako je drevo a rastliny. Svoj domov si môžete zariadiť v štýle Hygge pridaním sviečok, mäkkého osvetlenia alebo kobercov na podlahe. Prinášame vám 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať pri vytváraní vlastného Hygge priestoru inšpirovaného jeseňou.

Hygge je o pohodlí.

Keď ide o vytvorenie útulného domova v štýle Hygge, prvým krokom je premyslieť si, čo vášmu priestoru dodá pocit pohodlia a prívetivosti. Čo je pre vás najdôležitejšie? Sú to svetlé farby, ktoré vás robia šťastnými? Mäkké kreslo, v ktorom môžete prečítať celú knihu bez toho, aby ste si uvedomili, koľko času ubehlo? Prostredie, ktoré je dostatočne pohodlné na to, aby ste si pri príprave večere mohli obliecť staré tričko?

Najlepší spôsob, ako dosiahnuť takúto úroveň pohodlia vo vašej domácnosti, je dbať na každý detail - od výberu mäkkých materiálov na koberce a čalúnenie až po výber žiaroviek, ktoré vydávajú dokonalé množstvo tepla na náladové osvetlenie. Keď sa vo vašom priestore budete cítiť príjemne, len vtedy sa bude považovať za Hygge!

Použite sviečky

Sviečky sú skvelým prostriedkom na vytvorenie uvoľnenej atmosféry. Ak máte problém nájsť sviečky, ktoré by sa vám hodili do domácnosti, skúste použiť aromaterapeutické sójové sviečky. Poskytujú dostatok svetla a tepla na vytvorenie útulného prostredia bez toho, aby boli príliš horúce.

Ak máte deti, zvážte kúpu nehorľavých svietnikov namiesto tradičných. Tým zabezpečíte, že pri používaní v domácnosti nebudú predstavovať žiadne bezpečnostné riziko.

82049196_82

Používajte prírodné materiály

Tu je niekoľko Hygge nápadov na použitie prírodných materiálov vo vašej domácnosti:

  • Drevo. Drevo je klasický materiál, ktorý sa dá použiť v celom dome. Krásny drevený stôl alebo lavica vytvoria teplý a príjemný priestor na užívanie, zatiaľ čo drevené police dodajú rustikálny šarm každej miestnosti.
  • Vlna, bavlna a koža. Vlnené deky sú ideálne na jesenné zariaďovanie v štýle Hygge, pretože sú mäkké a pohodlné, a zároveň pôsobia útulne, keď sa do nich zabalíte na pohovke s knihou alebo pohárom vína v ruke. Bavlnené deky sú skvelým doplnkom aj do spální, buď prehodené cez stoličky, alebo zavesené na stenách ako umelecké diela.
  • Kameň a keramika. Kamenné a keramické predmety, ako napríklad sochy, môžu v tejto sezóne dodať teplo aj vašej dekoratívnej schéme. Skúste tieto predmety umiestniť okolo lámp, ktoré vydávajú mäkké svetlo, aby pri nočnom osvetlení skutočne vynikli.

82052678_91

Pridajte keramické hrnčeky

  • Sú praktické a odolné. Keramické hrnčeky sú ideálne na jesenné dekorácie v štýle Hygge. Môžete si v nich vychutnať šálku horúceho kakaa alebo si v nich počas sychravého jesenného dňa môžete popíjať domáce latte s tekvicovým korením. Najlepšia časť? Ľahko sa čistia (stačí použiť jar, teplú vodu a nechať 30 minút odstáť).
  • Sú krásne. Chcete si vytvoriť elegantnú atmosféru pri popíjaní čaju? Vyberte si z niekoľkých typov keramických hrnčekov, od jednoduchých bielych vzorov až po zložité vzory v neutrálnych farbách, ako je hnedá a krémová, ktoré vyzdvihnú akúkoľvek dekoratívnu schému stola.

82052678_89

Zamerajte sa na jesenné farby

Jeseň je skvelým obdobím na zdobenie, pretože nie je taká náročná na oči ako zima. Skúste použiť teplé jesenné farby, ako je oranžová, žltá, červená a hnedá. Snažte sa vyhnúť bielym alebo svetlým farbám. Majte na pamäti, že tmavé odtiene môžu miestnosť opticky zmenšiť, takže ak chcete zachovať svetlosť, skúste použiť pastelové tóny.

Zamyslite sa tiež nad tým, aké materiály chcete mať v tomto ročnom období doma: prírodné materiály a prírodné tkaniny sú pre toto ročné obdobie ideálne! Vytvoria povznášajúcu atmosféru, ktorá je ako stvorená na príjemné večery s priateľmi alebo členmi rodiny. Sviečky a lampy sú tiež dobrým spôsobom, ako dodať jesennej dekorácii v štýle Hygge ďalší nádych útulnosti!

82046021_20

Nepreháňajte to

Hygge je o hľadaní pohodlia v známych veciach, takže je rozumné vyzdobiť si sezónu predmetmi, ktoré už máte. Ak máte radi projekty typu "urob si sám" alebo len chcete svoj domov urobiť jedinečnejším, môže to byť dobrý spôsob, ako pridať nejaké prvky v štýle Hygge bez toho, aby ste minuli veľa peňazí. Ale nebojte sa, ak sa nechcete pustiť do prílišného remesla - aj tak môžete svoj domov zútulniť pridaním jesenných farieb a prírodných materiálov, ako je drevo a keramika.

hygge