Ako definovať BOHO štýl ?

Bohémsky štýl alebo Boho Chic? Čo si pod týmito slovnými spojeniami predstaviť? Ako sa podľa tohto štýlu vôbec obliecť? Tiež nad tým premýšľate? BOHO štýl vám teraz v skratke priblížime.

Bohočervené gate boho1

Ak povieme Boho Chic ...

Štýl Boho Chic je dámsky štýl obliekania, v ktorom sa kombinujú prvky bohémskeho a hippie štýlu. Tento štýl je stále obľúbenejšie a obľúbenejšie a to nielen v radoch hviezd. Tento štýl je skvelý, jeho prvky môžete využiť ako na formálne oblečenie do práce, tak na voľný čas či nejaký večierok. Tento módny štýl sa začal presadzovať v 60. rokoch 20. storočia. Svoj veľký boom a vzostup zaznamenal v 90. rokoch aj v rokoch 2004 a 2005. Pojem Boho odvodzujeme od slova bohém, ide o voľnejší, neviazaný životný štýl. Všeobecne majú títo ľudia osobitý postoj k životu. Neviazanosť, sloboda, pohodlie, to všetko sa prejavuje tiež v obliekaní.

Obľúbený štýl obliekania

boh%C3%A9mska_suk%C5%88a_boho_kabelkaboho_štýl_a_cestovanieboho_svadba

Ide o jednoduchý štýl, je vhodný na mnohé príležitosti. Napríklad na výlety, ďaleké cesty, festivaly, ale jeho prvky využijete aj v spoločenských modeloch. Inšpiráciou sú tu hlavne etno prvky, folklór, sloboda a hlavne jedinečnosť. Materiály sú vzdušné, pohodlné, jemné. Nič upnutého, nepríjemného. Do Boho Chic štýlu jednoznačne spadajú aj šaty či sukne, ktoré podčiarknú vašu ženskosť a krásu.

boh%C3%A9msky_prehoz_%C4%8Diernyboho-styl

Znaky Boho štýlu

Modely všeobecne bývajú plandavé, dlhé sukne pytlovitého štýlu. Šaty s kvetinovými vzormi, farebné s etno ornamentami a motívmi. Kardigany, pletené a vyťahané, bundičky do pása, kovbojské topánky, vyšívané tuniky, bohémske sandálky. Chlpaté vesty, pončá, strapce na vestách, tričku, kabelkách. Takisto sa sústreďte na doplnky, ako klobúky, náramky, prívesky, šály, šatky, náhrdelníky. V bohémskom štýle si môžete usporiadať tiež svadbu či takú svadbu navštíviť. Čo všetko od takejto svadby čakať, pripravíme už v ďalšom blogu o týždeň.