Bohémska kuchyňa - srdce vášho domova

Bohémska kuchyňa by mala prekypovať farbami a prvkami, ktoré vnesú do vášho domova explóziu vašej osobnosti. Jednoduchý minimalistický vzhľad modernej domácnosti, ktorý zároveň vyjadruje váš osobný štýl a charakter, si treba dôkladne naplánovať, aby výsledok nepôsobil násilne a preplnene. Preto vám prinášame niekoľko tipov a nápadov, ako si zariadiť bohémsku kuchyňu.

Pre inšpiráciu si prečítajte: Štýlový nábytok a dekorácie do detskej izby.

 bohemska-kuchyna-srdce-vasho-domovajpg

Osvetlenie je základ. Pridajte autentické vintage svietidlá pre vidiecku atmosféru.

Pri plánovaní dizajnu kuchyne patrí osvetlenie medzi základné stavebné kamene, pretože zaujme pozornosť a zvýrazňuje celý priestor. Pre dokonalý a prirodzený vidiecky vzhľad kuchyne zvážte prírodný bambusový luster, ktorý dokonale zapadne do každého bohémskeho interiéru. Na dodatočné osvetlenie pre vytvorenie večernej atmosféry zvoľte strategicky rozmiestnené lucerny alebo lampáše, pretože elektrické osvetlenie nemôže nahradiť hrejivé svetlo sviečky.

BV_21SS_09

Farebná kombinácia je dôležitá. Rozhodnite sa pre jasné a teplé farebné schémy.

Jednou z najlákavejších vlastností bohémskeho zariadenia je sloboda, korú tento štýl obnáša, pokiaľ sa jedná o farby stien. Klasické zemité farby s hnedým alebo zeleným nádychom vytvoria upokojujúce pozadie, ale máte príležitosť využiť aj pre žiarivejšie a teplé farby. Kuchyňa plná otvorených políc, autentických vzorovaných textílií a elegantného riadu je ideálna pre živé farby. Jasná oranžová farba dobre hrá s prírodnými drevenými prvkami a doplnkami v BOHO štýle. 

 BV_22AW_03_1

Vintage vzhľad vynikne. Zaplňte si kuchyňu riadom a doplnkami vo vidieckom štýle. 

Bohémska kuchyňa nemusí byť len o zaujatí pozornosti. Minimalizmus je v dnešnej dobe moderný a návrat do štýlu našich predkov, kde bola funkčnosť a praktickosť prednejšia pred vzhľadom, má v bohémskom zariaďovaní svoje stále miesto. Naša ručne vyrobená keramická séria Bea v prírodných farbách a s jemným kvetinovým vzorom elegantne a zároveň autenticky doplní váš dekor. Veľmi praktickým doplnkom do kuchyne je aj mramorový mažiar, ktorý dodá nielen štýl vašej domácnosti, ale aj nezabudnuteľné chute korenín do vašich jedál. 

 BV_22SS_53

Otvorené police zaujmú. Ozdobte prázdne steny policami so sklenými dekoráciami a rastlinami.

Bohémsky štýl oslavuje prírodu, preto vneste kúsok vonkajšieho sveta aj do dekorácie vašej kuchyne. Jednoduché sklené kvetináče sú výborné pre pestovanie malých rastlín v interiéri, pretože priehľadné sklo umožní prístup svetla zo všetkých strán. Medzi najnovšie hity patria aj roztavené sklenené nádoby osadené priamo do dreva, pri výrobe ktorých sa horúce sklo umiestni na dekoračné korene dreva Gamal, čo po zatvrdnutí zaručí jeho uchytenie a prináša jedinečný vzhľad.

82050572_75