Ručne vyrobené stromčeky pre domácich kutilov aj menej kreatívnych

Vianočná sezóna je už v plnom prúde a čas ozdobiť vianočný stromček sa blíži. Vymeňte tento rok predsvietené umelé stromčeky v prospech jedinečného, ručne vyrobeného vianočného stromčeka. Či už hľadáte zábavný rodinný projekt, alebo chcete dodať osobný nádych svojej sviatočnej výzdobe, existuje veľa spôsobov, ako si vyrobiť najkrajší vianočný stromček, ktorý si budete vážiť dlhé roky. Čítajte ďalej a dozviete sa niekoľko inšpiratívnych nápadov.

Prečítajte si aj: Tipy na ekologické vianočné dekorácie

 

Drôtený a látkový vianočný stromček na stenu

Jednou z obľúbených metód vlastnoručnej prípravy vianočného stromčeka je drôtená konštrukcia prekrytá pestrými pásmi látky. Tento projekt je dostatočne jednoduchý na to, aby sa do neho mohli zapojiť aj tí najmenší pomocníci.  

Môžete použiť akýkoľvek druh látky, ktorú máte poruke - staré oblečenie, posteľné plachty, baliaci papier alebo dokonca aj vrecká na kávu z vrecoviny. Z tvrdého železného drôtu vytvarujte obrys stromčeka, pričom nezabudnite na šírkový rozmer, čo dodá výslednému dielu 3D vzhľad

Nastrihanými alebo natrhanými pásmi látky potom rám prekryte a pridajte niekoľko svetiel a dekorácií. Jedinečný retro vianočný stromček vám budú všetci závidieť a môžete ho používať rok čo rok.

Rustikálny stromček z menších konárov

Nájdite si v záhrade či v lese 5-10 menších konárov s rozmermi od 10 do 100 centimetrov. Konáriky najprv poriadne vyčistite, nalakujte a naimpregnujte. Zoraďte ich od najmenšieho po najväčší, akoby vytvárali rebrík, a oba konce každého konára zviažte špagátom. Ak chcete byť naozaj kreatívni, môžete špičky konárov pred zostavením stromčeka dokonca namaľovať alebo namočiť do trblietok. Keď je všetko poskladané, pridajte niekoľko svetelných reťazí a doma vyrobené ozdoby a máte krásny prírodný vianočný stromček na stenu, ktorý vonia ako príroda.

A ak chcete mať doka krásny ručne vyrobený vianočný stromček z dreva aj vy, ale nemáte na jeho výrobu čas alebo prostriedky, my vám pomôžeme. U nás si môžete objednať ručne vyrábaný vianočný stromček z drevených konárov na stenu zdobený s orginálnymi ozdobami. Je 100 % ekologický a rozvonia váš domov vianočnými vôňami sušeného pomaranča či škorice a tak navodí tú správnu vianočnú atmosféru. A keďže všetky naše stromčeky vyrábame ručne, každý z nich je jedinečný a unikátny.

Vianočný stromček z medovníkov

Ak sa cítite mimoriadne slávnostne (a šikovne), prečo si nevyskúšať výrobu vianočného stromčeka z medovníkov? Ten si síce vyžaduje trochu viac času a úsilia, ale keď uvidíte konečný výsledok, stojí to za to. Recept na medovníky nájdete na internete, alebo ak nemáte čas, v potravinách nájdete aj hotové medovníkové cesto. 

Cesto vyvaľkajte, vykrojte trojuholníkové tvary, upečte podľa receptu alebo návodu na obale a nechajte úplne vychladnúť. Keď sú medovníkové trojuholníky hotové, je čas zostaviť stromček! Trojuholníky ukladajte na seba, pričom začnite najväčším dole a postupujte až k najmenšiemu hore. 

Ako "lepidlo" použite polevu, aby všetko držalo na svojom mieste. Potom stromček ozdobte, ako sa vám páči - ozdobiť vám ho určite pomôžu aj vaše deti! 

 

Výroba vlastného vianočného stromčeka je skvelým spôsobom, ako sa naladiť na sviatočnú atmosféru a vytvoriť niečo naozaj výnimočné, čo sa dá používať každý rok. Zhromaždite teda rodinu a priateľov, vytiahnite pomôcky na výrobu a pustite sa do vlastnoručne vyrobeného vianočného stromčeka ešte dnes!