Hygge Vianoce - Ako prežiť sviatky v pohodlí a pokojnej atmosfére

Aj keď sú Vianoce založené na kresťanskom sviatku, bez ohľadu na náboženstvo, väčšina z nás toto nádherné zimné obdobie oslavuje v kruhu svojej rodiny. Vianoce by mali byť časom pokoja, pohody a radosti, kedy spomalíme náš unáhlený materiálny svet. A práve tu nám pomôže koncept Hygge. V tomto článku vám priblížime niekoľko príkladov, ako v duchu Hygge zažijete Vianoce plné pohody a pokoja.

Prečítajte si aj: Ručne vyrobené stromčeky pre domácich kutilov aj menej kreatívnych

Hygge Vianoce - Ako prežiť sviatky v pohodlí a pokojnej atmosfére

Hygge - recept na šťastie

Myšlienka Hygge pochádza z Dánska a vyjadruje pohodový prístup k životu. Spočíva vo vytvorení pohodlia, keď si vo svojom domove vytvoríme útulnú a hrejivú atmosféru v kruhu rodiny a priateľov. 

Predstavte si teplé papuče, deku, kreslo pri krbe, teplý čaj v ruke. Najdôležitejšie je, že máte dobrý pocit. 

<<< Anjeli na stromček - Vianočná ozdoba

Tajomstvo zimnej pohody

V predvianočnom období častokrát zažívame nadmerné množstvo stresu z príprav, hľadania dokonalých darčekov pre blízkych, koncoročné tlaky v práci a z nášho života sa tak môže ľahko vytratiť pokoj a rovnováha. A aj keď krátke dni a dlhé noci pôsobia depresívne, využime ich pre obnovenie dobrej a pohodlnej nálady. 

Vyhraďte si každý večer aspoň hodinu, kedy si sadnete k obľúbenej knihe, alebo k rozhovoru s blízkou osobou pri stlmenom svetle. 

Ak máte doma vaňu, vyskúšajte upokojujúci kúpeľ so šumivou bombou do kúpeľa. Zažijete luxus kúpeľného odpočinku a vo vode rozpustené vône krásne očaria vaše zmysly.

Šumivá bomba do kúpeľa mix 3kusy >>>

Hygge Vianoce - Ako prežiť sviatky v pohodlí a pokojnej atmosfére
Hygge Vianoce - Ako prežiť sviatky v pohodlí a pokojnej atmosfére

Svetlá nemusia byť len na stromčeku

Počas krátkych zimných dní je dôležité vniesť svetlo do našich domovov. Môže to byť zapálená sviečka, aroma lampa, svetelné reťaze rozmiestnené okolo izby, čokoľvek, čo vo vás vzbudí pokojnú a vyrovnanú náladu. 

Zredukujte čo najviac svetla obrazoviek. Bezcielne pozeranie reklám a negatívnych správ v televízii, alebo scrollovanie instagramu na mobile v nás zbytočne vyvoláva stres, závisť a iné negatívne emócie, na ktoré by sme sa vo vianočnom období mali snažiť zabudnúť. 

<<< Sójová sviečka betónová veľká - Klinček & Tmavé Santalové Drevo