Ako zvládnuť prípravu na vianočnú večeru bez stresu

Príprava slávnostného stolovania na Štedrý večer môže byť poriadne stresujúca. Niektorí ľudia pečú koláče, tvoria výzdobu a pripravujú sa aj dva týždne dopredu, iní si všetko nechajú na Štedrý deň. V tomto článku vám pomôžeme s nápadmi, ako zvládnuť prípravu vianočnej večere bez zbytočného stresu.
 
Ako zvládnuť prípravu na vianočnú večeru bez stresu

Nenechávajte si všetko na poslednú chvíľu

Nechávať si celú prípravu vianočnej večere na Štedrý deň je chyba. Sami dobre z vlastných skúsenosti viete, že počas vianočného dňa sa nič nestíha a pokazí sa všetko, čo sa môže pokaziť. Preto si dopredu naplánujte, čo všetko budete potrebovať, čo budete variť, koľko budete mať hostí a podľa toho sa pripravte minimálne týždeň dopredu. 

Ani veľký vianočný nákup si nenechajte na posledný týždeň, kedy sú všetky obchody doslova preplnené. Medovníky, slané pečivo a iné koláče s dlhšou trvanlivosťou začnite pripravovať 2-3 dni pred Štedrým večerom, uvidíte, ako veľmi vám to odľahčí predvianočný zhon. 

<<< Tanier servírovací úzky - Bea Serving Plate

Určite si priority

Nie vždy sa dá stihnúť všetko, čo by sme chceli. Ak nestíhate, nepripravujte náročné jedlá, alebo vynechajte 1-2 druhy koláčov. 

Vždy začnite a dokončite najdôležitejšie veci, až potom sa zamerajte na jednoduchšie a menej podstatné.

Ako zvládnuť prípravu na vianočnú večeru bez stresu
Ako zvládnuť prípravu na vianočnú večeru bez stresu

Zapojte do prípravy celú rodinu

Na Vianoce nie ste na všetko sami. Nebojte sa rozdať úlohy. Určite sa každý rád zapojí a vyhnete sa tak zbytočnému zhonu. Zapojte do prípravy aj deti menšími úlohami ako miešanie plnky, čistenie zemiakov a podobne.

Nastavte sa na vianočnú vlnu

Celá príprava vianočnej večere ide oveľa ľahšie, pokiaľ ste naladení na správnu vlnu. Pozrite si po večeroch film s vianočnou tematikou, púšťajte si vianočné piesne a koledy, zapojte celú rodinu do ozdobovanie vianočného stromčeka. 

Vianoce nie sú len o jednej večeri na Štedrý deň, ale aj o príprave, ceste a celkovej atmosfére, ktorú si v rámci svojej rodiny vytvoríte. Na navodenie tej správnej vianočnej atmosféry sa výborne hodia aj naše ekologické vianočné stromčeky.

Ako zvládnuť prípravu na vianočnú večeru bez stresu

V predvianočnom období častokrát zažívame nadmerné množstvo stresu z príprav a hľadania dokonalých darčekov pre blízkych. Z nášho života sa tak môže ľahko vytratiť pokoj a rovnováha. Preto nezabúdajte, že Vianoce sú časom pokoja a pohody v kruhu rodiny.

Nestresujte sa s hľadaním darčekov a nakúpte ich z pohodlia domova na našom e-shope. U nás nájdete širokú ponuku dokonalých darčekov, ktoré potešia každého a navyše sú ekologické.