Jesenné dekorácie: Ako si vyzdobiť obývačku či terasu s jesennou tematikou

Listy začínajú postupne meniť farbu na odtiene žltej a hnedej, vo vánku je cítiť závan prichádzajúceho dažďa, prichádza jeseň… Zababušte sa do pohodlnej deky, do ruky si vezmite šálku teplého obľúbeného čaju a prečítajte si naše tipy a inšpirácie na jesenné dekorácie obývačky či terasy.

Prečítajte si aj: 5 tipov na jesenné dekorácie v Hygge štýle

Jesenné dekorácie by mali byť teplé a príjemné

Zútulnite svoj príbytok pomocou nádherne teplých a mäkkých prehozov, diek, či vankúšikov, aby ste sa mohli počas chladných a daždivých dní kedykoľvek zahriať.  Zamerajte sa na teplé farby s rustikálnym nádychom - napríklad odtiene hnedej a oranžovej. 

Vytvorte si kútik na aktivity v interiéri

Počas jesene sa pripravte na to, že budete čím ďalej tým viac času tráviť vo vnútri. Dni sa postupne skracujú, mnohé sú chladné a upršané a ani vám, ani deťom sa nebude chcieť tráviť čas vonku. Vytvorte si preto v obývačke útulné miestečko na hranie pre deti, alebo na večerné posedenia s priateľmi. Mäkký koberček v rohu miestnosti obklopte pohodlnými vankúšikmi a do stredu položte malý stolík

Podporte jesenné dekorácie arómou

Aj keď sú sviečky a difuzéry často prehliadané ako dekorácia, svojou príjemnou arómou dokážu okamžite zmeniť atmosféru celej miestnosti. Napríklad esenciálna vôňa éterického oleja Škorica & Klinček nádherne pošteklí vaše čuchové bunky s nádychom čerstvo upečeného jablkového koláča. 

Nebojte sa použiť tekvice

Aj keď mnohí považujú tekvicové jesenné dekorácie za klišé, nebojte sa ich zaradiť do svojej výzdoby. Tekvice majú svoje pevné miesto na jeseň už odpradávna, pre našich predkov boli jedným z hlavných zdrojov potravy. Ozdobné tekvičky rôznych tvarov, farieb a veľkostí dodajú každej terase ten pravý jesenný nádych a nádherne prepoja váš domov s jesennou prírodou. Tekvicový dekor môžete doplniť aj o sušené kvety vystavené v rustikálnych vázach a kvetináčoch.

Vneste do miestnosti prírodu

Jeseň je známa svojimi krásnymi farbami a textúrami, tak prečo ich nepriniesť dovnútra? Konáre a vetvičky stromov dokonale zapadnú do jesennej dekorácie, ak ich vystavíte v sklenenej váze. Kytica rôznofarebných listov v dekoračnej váze dodá vášmu príbytku industriálny nádych. 

Nebojte sa zapojiť fantáziu

Kreativite sa medze nekladú. Vždy použite jesenné dekorácie, ako sa to vám najlepšie páči a pripravte si jesennú atmosféru tak, aby ste sa vy cítili čo najlepšie.