Konjacová špongia - tajomstvo krásnej pleti!

konjacova-spongia-blog-bohostyle

Trápi Vás nedokonalá pleť, rozšírené póry alebo citlivá pokožka? 

Riešením je prírodná konjacová špongia, že ste o nej ešte nepočuli ? Hneď vám o nej povieme niečo viac. Nejde o žiadnu "obyčajnú" špongiu, ale o špongiu vďaka, ktorej bude vaša pleť krásna a rozžiarená. 

Aké je teda tajomstvo konjacovej špongie? 

Výhodou oproti bežným výrobkom určeným na čistenie pleti, či celého tela je, že konjacová špongia je čisto prírodná. Neobsahuje žiadne parfumy, farbivá či iné prísady. Jej zloženie a štruktúra napomáha zabraňovať vzniku akné, rozširovaniu pórov či k odstraňovaniu mastného povlaku a čiernych bodiek, ktoré trápia nejednu ženskú, ale i mužskú pokožku. 

Ako a z čoho sa konjacová špongia vyrába? 

Konjacová špongia sa vyrába z koreňa konjacu. Táto rastlinka rastie v juhovýchodnej Ázií. Jej latinský názov je Zmijovec Amorphophallus Konjac. V Kórei, Japonsku a Číne považujú konjac už vyše 1500 rokov za významný zdroj potravy, čoraz častejšie využívaný aj pri dietách a v kozmetike. Konjacový koreň je bohatý na minerály, vitamíny, antioxidanty a mastné kyseliny. 

konjac-rastlina-bohostyle

Konjacová hubka - je k vašej pokožke veľmi jemná a šetrná. Po namočení do vody nabobtná a zmäkne. Masírovaním tváre funguje ako jemný peeling, zbavuje pleť od odumretých buniek, čistí ju a odstraňuje nečistoty. Pokožku taktiež vyhladzuje a udržiava pružnú na dotyk. Konjacová špongia je 100% biologicky rozložiteľná a teda aj šetrná k životnému prostrediu

konjacova-spongia-na-plet

Ako sa konjacová špongia používa? 

Pred každým použitím je potrebné špongiu nechať chvíľu „napučať“ v čistej vode. S dostatočne navlhčenou konjac špongiou masírujte pokožku krúživým pohybom pokiaľ pleť nie je čistá. Ak máte makeup, môžete použiť aj prostriedky na čistenie tváre (mydlo, čistiaci gél). Po použití špongiu dôkladne prepláchnite a vytlačte z nej prebytočnú vodu. Následne zaveste na dobre vetrané miesto aby špongia uschla (nenechávajte v sprche, alebo zatvorené v skrinke v kúpeľni). Pre opakované použitie postup opakujte. Odporúčame ju vymeniť raz za 2-3 mesiace, podľa frekvencie používania. 

pouzite-konjacovej-spongie

Prečo majú konjacové špongie rôzne farby a na aké typy pleti sú vhodné?

Vďaka pridávaniu rôznych ílov alebo uhlia existuje niekoľko typov konjacových špongií:

Biela konjac špongia – je vhodná pre všetky typy pleti
Zelená konjac špongia – je určená na normálnu, kombinovanú a mastnú pleť
Čierna konjac špongia – je špeciálne určená na mastnú pleť s akné
Ružová konjac špongia –  je určená na suchú, citlivú a dehydratovanú pleť.
 
 

konjacova_sponiga_1

Ak ste ešte tento malý a mäkučký zázrak s názvom konjacová špongia nevyskúšali, určite by ste to mali napraviť! Garantujeme vám že po použití tejto špongie sa do nej zamilujete a s používaním nebudete chcieť prestať. My ju používame najmä ráno po prebudení na vymasírovanie tváre. Ak sa občas budíte rozospatý či s tupou bolesťou hlavy, napite sa čistej vody s citrónom a  vymasírujte si s ňou spánkové časti tváre a čelo, ihneď sa vám uľaví a budete naplno pripravený vykročiť aj do náročného pracovného dňa. Ak máte s konjakovou špongiou už nejaké skúsenosti, či zaužívané spôsoby používania napíšte nám ich na náš email. Radi sa o nich zmienime v tomto blogu a inšpirujeme tak aj ďalších čitateľov. Každý kto nám napíše vlastnú skúsenosť získa obratom kupón na 50% zľavu na nákup konajcových špongií v našom e-shope.