3 tipy, ako si doma vytvoriť svoje kráľovstvo

Domov je miesto, kde čerpáme silu a pohodu. Miesto, kde skladáme všetky ochranné brnenia, kde sa potrebujeme cítiť príjemne, v bezpečí a uvoľnení. Môže nás podporiť v objavovaní a prežívaní našich túžob, alebo naopak, “potlačiť” nás a vyčerpať ešte viac, ako už sme. Priestor na nás vplýva viac, ako si myslíte. Zastavte sa a poobzerajte sa vôkol seba. Ako sa vo vojom domove skutočne cítite? Urobte si zo svojho bývania svoje kráľovstvo - vnesie to viac pohody do celého vášho života. Tu sú 3 zmeny, ktoré dokážu urobiť doslova zázraky.

polica-so-skrinkou-prisposobitelna-bloomingville (2)

1.Posvieťte si na chodbu 

Je zásadný rozdiel v tom, či otvoríme dvere a víta nás pohostinné prostredie, alebo malé, tmavé, pochmúrne miesto plné nahádzaných vecí.  Urobte si zo svojho vstupu miesto, ktoré vás naladí na blažený pocit “som doma”.

- Dajte si do chodby vaše obľúbené fotky. Dôležité je, aby ste boli na fotkách šťastní, alebo aby ste na nich boli s ľuďmi, ktorých máte radi. S ľuďmi, ktorí pre vás znamenajú rodinu a pohodu. Môžu to byť samozrejme aj priatelia.

- Umiestnite na stolík alebo komodu čerstvé kvety. V obchodoch teraz dostanete kúpiť kytice aj za pár eur. Vnesú do priestoru život a krásu.

- Zamerajte sa na na celkovú atmosféru aj dostatočné a príjemné osvetlenie.

- Venujte pozornosť vôni, ktorá vás doma privíta.

Vyskúšajte tieto malé zmeny a uvidíte, ako sa budete cítiť príjemne už od prvého momentu, ako vstúpite domov.

 chodba-priestor-kde-zistite-ze-ste-doma

2.Objavte Hygge - rezonanciu radosti 

Hygge je slovo škandinávskeho pôvodu označujúce pohodu a spokojnosť. Ide o maličkosti, vďaka ktorým sa cítite dobre a príjemne. Za posledných pár rokov sa zo životného štýlu “hygge” stal fenomén, ktorý pomáha zútulniť nie len škandinávske domovy. Začnite rok tým, že si doma necháte len veci, ktoré naozaj milujete. Každú vec, či už obrázok, sošku alebo oblečenie, skrátka všetko, čo doma máte, zoberte do ruky a navnímajte si, aký máte z tej veci pocit. Pokiaľ vám to prináša skutočne radosť, tak to ostáva, ale pokiaľ to máme len preto, “aby bolo”, alebo “lebo sme to dostali”, alebo “možno si to ešte niekedy raz oblečiem, keď schudnem”, potom posuňte túto vec niekomu, komu urobí naozaj radosť. Kamarátky, detské domovy, krízové centrá - určite sa nájde niekto, koho bude tešiť to, čo vám len zapĺňa priestor a vytvára stagnáciu. Takže hlavný zámer Hygge je, že všetko, čo doma máme, sa nám má naozaj páčiť a má nás pri každom pohľade na to skutočne tešiť.

hygge-vytvorte-si-atmosferu-radosti

3. Vytvorte si priestor len pre seba 

Máte doma priestor pre seba, kde sa môžete venovať len sami sebe? Všetci máme priestor na varenie, priestor na spanie, aj na trávenie spoločných chvíľ. Veľakrát však zabúdame na seba a svoje túžby. Vytvorte si aspoň malý kútik, ktorý bude len a len váš. Miesto, kde môžete snívať, čítať, tvoriť, len tak leňošiť, venovať sa sebe a robiť čokoľvek, na čo len budete mať chuť. Stretnite sa tam sami so sebou a strávte na tomto mieste každý deň aspoň malú chvíľku. Načerpáte silu, upokojí to vašu myseľ a vnesie viac blaženosti do vašej duše. 

danska-znacka-bloomingville-miesto-na-relax

hojdacia-siet-urobte-si-miesto-na-relax

Viac o tom, ako si jednoducho a efektívne vytvoriť svoj originálny, pekný a harmonický priestor pre seba a svoju rodinu, sa dozviete v unikátnom online kurze od dizajnérky s 25 ročnou praxou, vytvorený projektom MINDFUL- online kurzy, ktoré vám pomôžu zmeniť váš život.

Mindful má za cieľ pomáhať vám, aby ste boli šťastní, úspešní a žili naplnený život v každej dôležitej oblasti života. Prinášame vám slovenských a českých odborníkov, ktorí vám prostredníctvom transformačných online kurzov odovzdávajú svoje dlhoročné skúsenosti a pomáhajú vám žiť život, ktorý sa oplatí prežiť.

Novinka na záver! 

 

Chcete sa poprechádzať po showroome a nabrať tak inšpiráciu priamo zo škandinávie ?

3D-showroom-bloomingville

Vyskúšajte novú 3D prehliadku, prestížnej dánskej značky *Bloomingville,

 ktorej sme aj oficiálnymi zástupcami pre slovenský trh. 

Nie všetky produkty máme však zverejnené na našom e-shope, no robíme všetko čo je v našich silách, aby sme ich postupne doplnili.

Ak by sa vám akýkoľvek produkt z 3D showroomu alebo oficiálneho webu značky *Bloomingville zapáčil, stačí si odpísať číslo konkrétneho produktu napr: "82049885" a kontaktovať nás ohľadne preverenia dostupnosti.