Urobme tento svet krajší

Ľudia, ktorí majú radi našu planétu a berú ju skutočne ako svoj jediný domov si často kladú otázku: Aký svet zanecháme po nás ďalším generáciám ?

My patríme medzi týchto ľudí a radi by sme minimalizovali náš samotný vplyv na našu matičku Zem. Nie je to všetko len o  samotných plastoch, ale aj o tom, aby sme sa celkovo snažili zlepšiť prostredie na Slovensku. Začnime v našej rodine, dome, byte, dedine, okrese, krajine...proste od svojho najbližšieho okolia. Vieme, že ešte stále je medzi nami veľa ľudí, ktorí skrátka nato nemyslia, sú zaneprázdnení vlastným pôžitkom, pohodlím, komfortom, naháňačkou sa za materiálnom...myslia si, že táto otázka je im na míle vzdialená a že sami aj tak nič nezmôžu, nezmenia...tak načo sa snažiť. My ľudia sme proste od podstaty sebeckí, no mali by sme si uvedomiť, že sme tu len na návšteve a raz môžno aj nezvratným škodám, ktoré sme za svoj "krátky" život napáchali svojím nezodpovedným konaním, budú musieť čeliť ďalšie generácie. Pri dnešnom tempe spotreby sa obávame, že ak to nebudú naše deti, tak vnúčatá určite!

Skúsme teda robiť, zmeny. Aj tie najmenšie sa rátajú! Snažme sa, aby sa tie zmeny stali naším každodenným zvykom. Je to prvý krok na ceste ku čistejšej planéte, krajším zajtrajškom a hlavne aj začiatok cesty k našej vnútornej pokore a odpútanosti od materializmu. 

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako môžte začať prispievať k udržateľnosti našej planéty už dnes: 

Skvelým produktom je napríklad Konjaková špongia na pleť

369-3_konjac-spongia-na-plet-100--prirodna

Je vyrobená z koreňov konjacu, ktorý rastie vo voľnej prírode v juhovýchodnej Ázii. Jemne a šetrne vyčistí a vymasíruje vašu pleť. Je 100% biologicky rozložiteľná, takže neostane po nej žiadny odpad a vy môžete mať z nej maximálny pôžitok, krásnu pleť a skvelý pocit, že ste jej použitím neprispeli k pomyselnej "hore odpadu", na ktorú každý deň každý jeden z nás čo to prihodí :)  

Ďalej sú to napríklad prírodné mydielka z kozieho mlieka a prírodných esencií. 

        šumivá bomba + prírodné mydlo med a ovos

Naše mydielka, ktoré sami ručne vyrábame, sú ekologické a tiež neobsahujú žiadne pridané chemikálie. Sú vyrobené z najkvalitnejších prírodných surovín s použitím metódy topenia a liatia. S týmito mydlami objavíte množstvo evokujúcich vôní a textúr.

Ak by sa zišiel vašej pokožke práve peeling, tak  máme pre vás skvelú kefku, ktorá vám odstráni zhrubnutú pokožku. Ak si chcete popri peelingu spraviť očistný relaxačný kúpeľ, odporúčame vám použiť himalájsku soľ do kupeľa alebo šumivé bomby z bambuckého masla, ktoré majú priaznivý vplyv na vaše telo, hydratujú ho a pomáhajú aj pri kožných problémoch ako sú psoriáza, akné, jazvy po poranení, strie a celulitída.

       šumivé bomby do kúpeľa mix

Sójové vonné sviečky

Sú vyrobené zo sóje, ktorá je obnoviteľným zdrojom. Vosk zo sóje teda neobsahuje škodlivé karcinogénne látky, je čistejší a na rozdiel od parafínového vosku horí až dvakrát dlhšie. Ak teda obľubujete pálenie sviečok na vytvorenie pokojnej atmosféry vo vašom dome či byte, odporúčame používať sójové vonné sviečky, ktorých jemná vôňa prírodných esenciálnych olejov pohladí vaše zmysli a zároveň neškodí vášmu zdraviu a zdraviu vašich najbližších. V našej ponuke máme viacero druhov týchto sviečok.

       vianočná_sviečka_zo_sójového_vosku2

Kokosové misky

Tieto misky sú dovážané priamo z ostrova Bali. Keďže ich vyrábajú miestni remeselníci z kokosových škrupín, sú ekologické a 100% rozložiteľné. Vydržia vám naozaj dlho, neškodia prírode a vy si tak môžete vychutnávať svoje obľúbené raňajkové kaše či smootie s pocitom dotyku prírodného materiálu. Kokosové misky máme v dvoch veľkostiach (malé a veľké) sú dostupné s rôznymi ozdobnými ornamentami a povrchovou úpravou. Vyberte si tú svoju ešte dnes! 

       8-kokosova-miska-original-pocet-kusov-v-baleni-1-1

Dúfame, že sme vás aspoň trochu inšpirovali s našimi prírodnými produktami. Určite sa budeme snažiť priebežne do kategórie EKO PRODUKTY pridávať ďalšie skvelé produkty z recyklovaných či prírodných materiálov, ktoré pomôžu  spraviť tento svet krajším a čistejším miestom, v ktorom bude radosť žiť nielen nám, ale aj ďalším generáciám.